ouklohridski_pl@abv.bg,

064 870 164,

Гр. Плевен п. к. 5800, ж. к. "Дружба"

 
 

История

 

    

 

 

   СПОРТЪТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

 

   От 1984 година в град Плевен живее и се развива ОУ „Ламби Кандев”, а от 1992г. е с ново име – ОУ „Св. Климент Охридски”. Основната дейност, да образова, възпитава и развива оставя в сърцата на хиляди деца трайни спомени за това, че са били ученици в нашето училище.

   Многостранната професионална подготовка, умения и педагогически такт са гордостта на учителския колектив, от което следва и благодарността на всички наши ученици.

   Гордеем се, че 30 години в хармоничното развитие на учениците основно и любимо място заема спортната дейност. Изявени учители по физическо възпитание и спорт през годините Вяра Асенова, Илиян Иванов, Калоян Кодров, Виржиния Симеонова предаваха на своите ученици знания и умения, изграждайки качества у децата, полезни за живота.

   Много спортни успехи бележат 30 годишната история на училището. Няма ученически спортове, в които да не сме класирали отбори в челните места и се гордеем, че името на училището ни звучи от най-високо място: лека атлетика, футбол, хандбал, гимнастика, баскетбол, борба. Горди сме, че наши отбори години наред определяха „модата” в спортовете волейбол и алпийски ски.

   Изглед на успехите е претъпканата спортна витрина, която посреща всеки ден и създава настроение и гордост на ученици и родители.

   И да стигнем до „иконата”, върха на спортните постижения в последните 15 години – БАДМИНТОН. Спорт създаден, „отгледан” и развит в град Плевен тук, в нашето училище. Спортните умения и знания на нашите ученици са модел на спортната етика и морал за цял град, област и регион. Да споменем имената на ученици, оставили трайни спомени в спортната история на училището ни и гр. Плевен:

Христо Галишки

Иво Гълъбов

Михаела Величкова

Габриела Дундакова

Ралица Стойкова и др.

   Спортната дейност без материална база е немислима, физкултурен салон, спортни площадки, уреди и др. При нас те са на лице и отлично поддържани.

   Трябва да изкажем благодарност на нашите ученици и уважение към техните родители, които разбират магията на спорта, феномен на съвремието по който се увличат милиони хора, и са активни радетели на идеята за активни спортни занимания, за физическо и умствено съвършенство, за това, че спортът учи на всичко, учи на живот.

   Традиции трудно се създават и поддържат, особено когато проповядват успехи и достойнство. Това е шоуто „Спортист на годината”, което вече 10 години номинира и избира най-добрите ученици спортисти, а за тези дейности до плевенската общественост достига чрез редовно медийно отразяване.

   С благодарност към всички бивши ученици, с пожелание към настоящите и бъдещи възпитаници да се гордеят с името на нашето ОУ „Св. Климент Охридски” гр. Плевен

Милко Митев – учител по Физическо възпитание и спорт

 в ОУ „Св. Климент Охридски” от 1984 год. 

       

Контакти

Последвайте ни

Copyright © 2024 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди